2010. november 30., kedd

Párolt pulykacomb

Hozzávalók:
  • 4 pulyka felsőcomb,
  • 25 dkg fehér szőlő,
  • 4 alma,
  • 1 evőkanálnyi vaj,
  • só,
  • frissen őrölt szegfűbors,
  • 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 dl fehérbor.
A megtisztított és megmosott combokat sóval bedörzsöljük, majd 20 percig állni hagyjuk. Ezután
egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük és körülrakjuk a cikkekre vágott, kimagozott almával meg a leszemezett szőlővel. Mellédobjuk az összekötött petrezselymet, az egészet meghintjük szegfűborssal meg szegfűszeggel. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on puhára pároljuk.
Mikor a hús megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük, és forró tálra rakva melegen tartjuk. A gyümölcsöt sűrű szitán áttörjük, a borral kiforraljuk, és meglocsoljuk vele a combokat.
Burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése