2010. november 30., kedd

Párolt gyümölcsös jércemell

Hozzávalók:
  • 2 szép jércemell,
  • 1-1 banán, kivi és narancs vagy mandarin,
  • 2 alma,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl félédes fehérbor,
  • só,
  • őrölt fehér bors
  • csipetnyi citromfű.
A jércemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, végül hosszában kettévágjuk. Sóval, és egy csipetnyi borssal bedörzsöljük, lisztben megforgatjuk. Egy kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. 1 dl vízzel felöntjük és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha a levét közben elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk.
Ezután a húst kiszedjük, pár percig állni hagyjuk, majd fölszeleteljük, és egy forró tálra rakva melegen tartjuk. A bort a visszamaradt pecsenyeléhez keverjük, borssal és citromfűvel ízesítjük, 3 percig forraljuk, majd a vajat is belemorzsoljuk. A cikkekre vágott és kimagvalt almát, a megtisztított és felszeletelt kivit meg banánt, valamint a gerezdjeire bontott narancsot illetve mandarint is hozzáadjuk. További 2 percig forraljuk, majd a tálon a hús köré terítjük. Azonnal tálaljuk! Párolt rizst adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése