2010. november 3., szerda

Gombával töltött citrom

Hozzávalók:
  • 4 db citrom,
  • 20 dkg szeletelt csiperkegomba,
  • 1 kis doboz olajos szardínia,
  • egy kevés vaj,
  • néhány szem olajbogyó,
  • só,
  • őrölt bors.
A citromok egyik végét levágjuk. A másik végéről is levágjuk a hegyét, hogy talpa legyen, és megálljon a tálon. A belsejüket kiszedjük, úgy, hogy a kicsorgó levét felfogjuk. A felszeltelt gombát meglocsoljuk egy kevés citromlével. A szardíniáról lecsurgatjuk az olajat, majd a halat villával összetörjük. 1 kiskanálnyi vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a kimagozott és apróra vágott olajbogyót, sóval, borssal ízesítjük, majd a citromokba töltjük. A tetejéről levágott "kalapot" rárakjuk, tálra tesszük, és alaposan lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése