2009. szeptember 30., szerda

Rizi-bizi

Hozzávalók:
  • 25-25 dkg rizs és zöldborsó,
  • 15 dkg tisztított sárgarépa,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 3 dkg vaj,
  • só,
  • 1 kiskanálnyi Vegeta.
A rizst többször váltott hideg vízben átmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. A zöldborsót meg a kis kockákra vágott sárgarépát az összevagdalt petrezselyemmel együtt a vajon megpároljuk, és enyhén sózzuk.
Közben a rizst az olajon megforrósítjuk, majd hozzákeverjük a párolt zöldséget, és felengedjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Hozzáadjuk a hagymát egészben, majd a Vegetával sózzuk. Fedő alatt készre pároljuk.
Mikor kész, a hagymát kidobjuk belőle. Pecsenyék, frissensültek mellé tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése