2009. március 15., vasárnap

Toros rántott sertésszelet

Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéscomb,
  • 25 dkg darált sertéshús,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • őrölt kömény;
  • a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa;
  • a sütéshez bőven olaj.
A combot 4 nagy szeletre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk. A darált húst a fűszerekkel meg a lereszelt vörös- és fokhagymával ízlés szerint ízesítjük.
Jól összedolgozzuk, majd a hússzeletekre kenjük, és félbehajtva összetűzzük azokat. Bécsi módon - először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába - bundázzuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Hagymás tört burgonyával és párolt káposztával azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése