2009. március 24., kedd

Tejszínes zöldborsófőzelék

Hozzávalók:
  • 1,5 kg friss, hüvelyes zöldborsó.
  • 8 dl csontlé,
  • 7 dkg vaj,
  • 6 dkg liszt,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 2 dl tej,
  • 1 dl tejszín,
  • kristálycukor,
  • só.
A zöldborsót kifejtjük, átválogatjuk, és megmossuk. Forrásban lévő csontlébe vagy vízbe tesszük fel főni, és sóval ízesítjük. Közben a vajjal és a liszttel világos rántást készítünk. A tűzről levéve belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, és a hideg tejjel meg egy kevés vízzel simára keverjük.
Mikor a zöldborsó megpuhult, a rántást állandó keverés mellett hozzáöntjük, majd pár percig lassú tűzön forraljuk. Egy kevés cukorral édesítjük, végül hozzákeverjük a tejszínt, és még egyszer felforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése