2009. március 15., vasárnap

Sertésjava sörmártásban

Hozzávalók:
  • 70 dkg sertés szűzpecsenye,
  • 5 dkg vaj,
  • 2,5 dl barna sör,
  • 1 kis fej kelkáposzta,
  • 10 dkg kolozsvári szalonna,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • egy kevés kömény,
  • 1 teáskanál étkezési keményítő.
A kelkáposztát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, a torzsáját kivágjuk, és sós vízben félig puhára főz-
zük. A vízből kivéve jól lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
A húst lehártyázzuk, egyforma szeletekre vágjuk, és sóval, borssal, köménnyel meg zúzott fokhagymával ízesítjük. A felforrósított vajon mindkét oldalukon szép barnára sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon kicsit megfuttatjuk a keményítőt, felöntjük a sörrel, simára forraljuk, visszatesszük bele a húst, és lefedve, kis lángon rövid ideig pároljuk.
A lebőrözött és vékony csíkokra vágott szalonnát világosra pirítjuk. A húsokat előmelegített tányérokra rakjuk, aláöntjük a mártást, és a szalonnával, meg a szalonna zsírjával lelocsolt kelkáposztával azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése