2009. március 17., kedd

Francia pácolt tonhal

Hozzávalók:
  • 80 dkg tonhalfilé,
  • 2 dl narancslé,
  • 1 evőkanál olaj,
  • zsenge - nem permetezett! - szőlőlevelek,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • citrom.
A narancslevet az olajjal simára keverjük és sóval, borssal ízesítjük. Megkenjük vele a felengedett halszeleteket, légmentesen lezárjuk, és egy órán át hűtőben érleljük. Ezután lecsepegtetjük, és egyenként az alaposan megmosott szőlőlevelekbe csomagoljuk.
Egy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük a csomagokat, a maradék páclevet rálocsoljuk, és lefedve, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Citromkarikákkal díszítve, főtt burgonyát adva mellé, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése