2009. március 21., szombat

Bozsoki malacragu leves

Hozzávalók:
  • 50 dkg malachús,
  • 2 malacláb,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 dl fehérbor,
  • 1 evőkanál tarhonya,
  • 1 púpozott evőkanál sima liszt,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • babérlevél,
  • só;
  • a tálaláshoz 2 dl tejföl.
A húsról a zsíros részeket leszedjük, majd a zsiradékot felaprózva kisütjük, végül a pörcöt kiszedjük. Ezen a zsíron a kockára vágott vöröshagymát aranysárgára sütjük, és pirospaprikával meghintjük. A kisebb darabokra vágott húst és a megtisztított, kétfelé vágott lábakat beleforgatjuk.
Egy kevés vízzel felengedjük, sóval, babérlevéllel ízesítjük, és majdnem puhára pároljuk. Ez után a zsírjára sütjük. A liszttel megszórjuk, és egy fél percig pirítjuk, majd hideg vízzel 1,2 liternyire hígítjuk és felforraljuk. Ekkor beletesszük a tarhonyát, és a tészta puhulásáig főzzük. Végül a bort is beleöntjük. Ismét felforraljuk, és megtejfölözve, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése