2009. március 14., szombat

Bélszínérmék zellermártásban

Hozzávalók:
  • 80 dkg egészben pácolt bélszín,
  • 6 evőkanál olaj,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 15 dkg zeller,
  • 1 kis csokor petrezselyem,
  • néhány szál zellerzöld,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1-1 dl tejszín és tejföl,
  • 3 evőkanál kevésbé zsíros pecsenyelé.
A húsról lekapargatjuk a mustáros pácot, és nyolc egyforma szeletre vágjuk. Mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk. Az olajon mindkét oldalán ízlés szerint megsütjük, majd a zsírból kivéve melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékról leöntjük a felesleget. A maradékban világosra pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékony csíkokra vágott zellert, és együtt pirítjuk tovább. Ezután felöntjük a pecsenyelével, pár percig fedő alatt pároljuk, majd behabarjuk a tejföl és a tejszín keverékével, és sűrűre forraljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem- és zellerzöldet, ha szükséges, sózzuk, borssal ízesítjük.
A húst előmelegített tányérokra rakjuk, körülöntjük a mártással, és vajon párolt zöldségköretet adva mellé, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése