2009. március 13., péntek

Alföldi marhatokány

Hozzávalók:
  • 60 dkg marhalapocka,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 15 dkg vágott zöldbab,
  • 2-2 zöldpaprika és paradicsom,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só,
  • pirospaprika.
A vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, és megfonnyasztjuk rajt az apróra vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk az ugyancsak vékony csíkokra vágott húst, és kevergetve 10 percig sütjük. Meghintjük pirospaprikával, majd egy kevés vízzel felengedjük. Sóval ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Ha a levét közben elfőné, vízzel pótoljuk.
Mikor a hús már majdnem megpuhult, hozzá adjuk a vágott zöldbabot, a felszeletelt paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Fedő alatt teljesen készre pároljuk. Tálalás előtt a tejfölt belekeverve még egyszer átforraljuk, és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük. Galuskával tálaljuk.
Amennyiben konzerv zöldbabot használunk az ételhez, csak a végén, a tejföl hozzáadása előtt keverjük bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése